The Spirit Sings een Canadese muziekshow

Hier mag je je persoonlijke blogs, fotoalbums of websites adverteren
Gebruikersavatar
neil
Senior Amerika Belg
Berichten: 167
Lid geworden op: ma apr 16, 2007 3:06 am
Locatie: oostende
Contacteer:

The Spirit Sings een Canadese muziekshow

Berichtdoor neil » za okt 08, 2011 6:02 am

Nieuwe foto's van de tour, momenteel in Nederland volgende week bij ons, don't miss it!!
Q-Travel en vereniging van A to Y nodigen u uit in samenwerking met Air Canada, the Canadian Council for the Arts;The Spirit SingsVrijdag 28 oktober 2011 om 20h15 in Cc De Branding te MiddelkerkeThe Spirit Sings, een Canadese muziekshow rond de Metis cultuur.

De Canadese country zangeres en haar muzikanten en dansers van Free Spirit stammen af van zowel indianen (Cherokee en Cree) als van Franse, Schotse en Engelse settlers. In dit wervelende en kleurrijk spektakel vertellen ze met authentieke liederen, dansen en kostuums hun verhaal!

De Cree-indiaan Rocky Dumais,, bewegen op het geluid van de typische powwow drums, Keltische doedelzak en Franse viool. Mis deze unieke show niet en maak kennis met de trotse cultuur an de Canadese halfbloeden, De Metis!

De show is slechts 14 dagen op tournee in Nederland en België.
Website http://www.thespiritsings.com

The Spirit Sings is gebaseerd op de West Canadese muziek geschiedenis. Een kleurrijk spektakel dat op integere wijze het verhaal vertelt van de Canadese Métis. De Métis is een unieke bevolkingsgroep met een eigen taal en cultuur die beïnvloed is door Indiaans, Schots, Iers en Frans bloed. Alle elementen van de Métis komen aan bod in de muziekshow. De Cast van 11 personen bestaat uit zangers, musici, dansers en drummers van Indiaanse, Keltische, Franse en westerse oorsprong.

Met "Voices On The Wind", één van haar meest onderscheiden liedjes, zet zangeres Laura Vinson meteen de toon van de show. Het lied vertelt over de vele Indiaanse helden als "Sitting Bull" en "Crazy Horse". Vloeiend gaat het spel hier over in de indrukwekkende Powwow drums en zang en worden de grote leiders nog eens extra geëerd. Petite Marie, een Country Wife (Indiaanse vrouw die door een blanke kolonist ten tijde van zijn verblijf in Canada tijdelijk getrouwd werd) doet een ode aan al die vrouwen die werden achtergelaten, vaak met halfbloed kinderen nadat de kolonisten teruggingen naar hun thuisland.

De trotse Indiaanse dansers in hun traditionele kostuums treden naar voren en delen hun cultuur met de traditionele Jingle Dress dans maar ook de Raven Dance. De Raven (raaf) is een belangrijke figuur in de Indiaanse cultuur, de raaf vertelt in het lied "Black Wing" wat de Indianen te wachten staat in de nabije toekomst.

Met het intreden van de westerse, en met name de Schotse cultuur komt ook de doedelzak aan bod. Zowel solistisch, maar ook opgenomen in de diverse verhalende liedjes, weergeeft dit instrument de cultuur van het vernieuwde Canada weer.

Het in Gaelic gezongen arbeiderslied verhaalt over de vele immigranten en het harde werk in de fabriek.

De Métis cultuur komt pas echt tot leven als de opzwepende Franse vioolmuziek haar intrede doet. De jacht en de handel in bont maakten de Métis cultuur, maar ook de culturen brengt ook een stukje western muziek met zich mee.

De muziekstromingen in de show laten zich het beste omschrijven als Folk en Americana, of eigenlijk Canadiana waarbij Keltische, Franse en zelfs een vleugje western muziek niet wordt geschuwd. In Canada zelf spreken ze liever over roots. Een samensmelting van cultuur en muziek met respect voor elkaar.
"Van het begin tot het einde zal deze show de bezoeker boeien. De artiesten hebben vooral de kunst begrepen om iemand mee te nemen naar lang vervlogen tijden en brengt je ook weer terug naar de dag van vandaag."Titel: The Spirit Sings – historisch Canadees verhaal rond Métis muziek

Speelperiode: 28 oktober 2011 – Cc De Branding, Middelkerke 20h15

Tickets: € 25 per persoon – reservatie op info@Q-Travel.be of 059274787 / http://www.Q-travel.be
Bijlagen
Dancer011 (2).jpg
cast011 (3).jpg


Terug naar “Blogs / Albums / Sites”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast